prestatiehuis.nl

Een kostenoverzicht van de badkamer

Als je een nieuw huis gaat kopen en de badkamer wil vervangen, als je een nieuwbouwhuis hebt aangeschaft of als je simpelweg je eigen badkamer een upgrade wil geven, heb je te maken met veel kosten. Die kosten die wil je natuurlijk zo goed mogelijk begroten. Je wil weten waar je aan toe bent en waar je aan moet denken. Dat snappen wij, en dat willen we je ook kunnen aanbieden. We kunnen natuurlijk geen concrete prijzen noemen omdat dit afhankelijk is van je leverancier, je keuzes en de maten, maar we kunnen je wel vertellen wat de dingen zullen zijn waar je geld aan gaat uitgeven. Dit kan van alles zijn en daarom gaan we ook van alles noemen. Van de basisdingen tot aan de accessoires; je krijgt het allemaal mee in deze blog. Lees daarom snel verder om er achter te komen wat je allemaal mee moet nemen in je begroting voor de badkamer.

De basis

Allereerst, zoals beloofd, de basis. De basis is waar je het meeste geld aan zult uitgeven en dat is niet gek. Over het algemeen zijn de meeste mensen het grootste bedrag kwijt aan de vloer (dit kunnen tegels zijn, laminaat maar ook een betonvloer), de douche, het bad, de wastafels en een hang wc. Dit zijn de grootste onderdelen van je badkamer en kosten daarom ook het meeste. Voor deze dingen is het belangrijk dat je een strikt budget creëert. Dit doe je op basis van de prijzen die je voorgeschoteld hebt gekregen van de leverancier die je op het oog hebt. Je moet hierbij niet alleen de kosten van het materiaal in acht nemen, maar ook dingen als de bezorgkosten en installatiekosten. Dit gaat je ook wat kosten, aangezien vakmanschap tegenwoordig vrij schaars is. Daarnaast is het zo dat je een goede overweging zult moeten maken tussen kwaliteit en prijs. Besef je goed dat een badkamer van goede kwaliteit lang zal meegaan en nauwelijks reparaties vereist. 

Accessoires

De accessoires zijn het deel waar de meeste mensen de mist mee ingaan. De accessoires kunnen je namelijk op den duur best wat kosten als je niet oplet. Gelukkig kun je hier heel wat aan doen ter voorkoming van failliet gaan. Koop bijvoorbeeld alleen wat je nodig hebt, zoals een planchet badkamer. Met het kopen van de noodzakelijke spullen houd je al een stuk meer geld over.

 

Mobiele versie afsluiten