prestatiehuis.nl

Is een speedboor kopen verstandig?

speedboor kopen

Het kan een prima idee zijn, een speedboor kopen. Speedboren vallen onder de houtboren en daar vindt u dus ook de speedboor, een boor die tussen de 6 en 40 millimeter is. De boor heeft eventueel ook een XL variant. Voor de speedboor is ook een verlengstuk beschikbaar. Wat een speedboor nou precies is en of deze aansluit op uw boorwerkzaamheden? Dat leest u hieronder.

Speedboor kopen als u met zacht hout aan de slag gaat

Een speedboor kopen doe u als u plannen heeft om vooral de wat zachtere houtsoorten te boren. Een speedboor doet zijn werk roterend. De speedboor past prima in de standaard boormachine en vervolgens boort u met een hoog toerental in het hout. Dat u gemakkelijker boort na een speedboor kopen, komt door de voorsnijders waarover de boor beschikt. Die maakt het daadwerkelijke boren namelijk een stuk eenvoudige. Zoals de naam al doe vermoeden betekent een speedboor 40 mm kopen dat u vooral sneller kunt boren, met dank aan de voorsnijders. Een speedboor kopen is een boor kopen met een aanzetpunt. Met dit aanzetpunt kunt u exact op de juiste plaats boren.

Meer dan de standaard boor u kan bieden

Een speedboor kopen is het kopen van een boor die meer kan dan de standaard boor u kan bieden. En dat is niet alleen sneller werken.  Zo beschikken speedboren over een quicklock systeem. Vanwege dit systeem zal de boor niet slippen in de machine. Speedboren kopen betekent dat u gewoon kunt werken met een reguliere boormachine of accuboormachine. Mits er maar sprake is van een normale spankop.

Koop een verlengstuk bij uw speedboor

Doorgaans kunt u een speedboor kopen van de standaard maat ergens tussen de 6 en 40 millimeter. Voor de extreme boorwerkzaamheden zijn er XL-boren beschikbaar of maakt u gebruik van de verlengstukken. Door de aanschaf van een speedboor verlengstuk is een speedboor kopen in een extra grote uitvoering niet nodig. Dan bent u meteen klaar en hoeft u dus ook geen enkele grotere klus nog uit de weg te gaan.

Verlengstukken koop je op Boorkopen.nl!

Probeer dan maar eens een speedboor te onderscheiden

Als u niet meer bent dan een modale huis-tuin-en-keuken-klusser, dan zal het niet meevallen om tussen alle beschikbare boren die er zijn een speedboor te onderscheiden. Integendeel, want voor u lijken waarschijnlijk alle boren op elkaar. Toch herkent u een speedboor aan de scherpe punt. De kop is ook al zeer scherp en beschikt over twee snijvlakken. Dit zijn dus de eerder genoemde voorsnijders. U ziet bovendien een centreerpunt waarmee u precisiewerk kunt verrichten.

Zo boort u met een speedboor veel gemakkelijker door zacht hout

Zeker als u regelmatig boort en dat vooral in zacht hout, dan is een speedboor kopen verstandig. Zo kunt u de werkzaamheden snel en nauwkeurig verrichten. Met een speedboor werkt u nou eenmaal sneller, zonder dat dit ten koste gaat van de precisie en de kwaliteit van werken. Bovendien boort u gemakkelijker door het hout. Dit heeft u dus te danken aan de voorsnijders waarover een speedboor beschikt.

Mobiele versie afsluiten