Dolce Gusto capsules: geen gewoon kopje koffie

Dolce Gusto capsules: geen gewoon kopje koffie

De tijd dat we een koffiefiltertje vulde en op een koffiepot zette voor een altijd hetzelfde smakende kop koffie is voorgoed voorbij. Koffie is hip, afwisselend en trendy. De Dolce Gusto capsules dragen daar zeker aan bij. En het goede nieuws: de Dolce Gusto capsules zijn nu ook verkrijgbaar met het koffiemerk Celeste d’Oro .

Koffie: een lange geschiedenis

Koffie kent een hele lange geschiedenis. Het werd waarschijnlijk voor het eerst genuttigd in het al lang vergeten koninkrijk Kaffa. Dat lag in het huidige Ethiopië. Hoe koffie precies is ontstaan is onduidelijk. Er doen diverse legendes de ronde. Zo ontdekte een herder, die Kaldi heette, dat zijn geiten erg opgewonden werden na het eten van bepaalde bessen. Hij kookte deze bessen en dronk het bittere drankje vervolgens zelf. Hij vond het misschien niet echt lekker, maar het gaf hem wel voldoening en helderheid van geest. Hoe het ook ontstaan is, het zijn waarschijnlijk de Arabieren geweest die serieus aan de slag gingen met de koffieteelt. In de eeuwen daarna verspreidde de drank zich over de wereld.

Van filtertje tot Dolce Gusto capsules

De oudere lezers weten het nog wel: in een ver verleden zetten we koffie met behulp van een koffiefiltertje en een koffiepot. We gooiden heet water op de koffie en wachtten tot de koffie was doorgesijpeld. Van de smaak van die koffie moest je je qua variatie niet al te veel voorstellen. Je had sterke koffie en minder sterke koffie en dat was het wel zo ongeveer. Maar de afgelopen tien jaar is er een enorme variatie aan smaken ontstaan, niet in het minst door de Dolce Gusto capsules.

Een keur aan smaken

De Dolce Gusto capsules geven een ruime keuze aan smaken. Bovendien worden de capsules gemaakt met het als zeer goed bekend staande koffiemerk Celeste d’Oro. Zo kun je met de Dolce Gusto capsules in de ochtend beginnen met een heerlijke cappuccino, in de middag genieten van een sterke espresso en in de avond jezelf bedienen van een Latte Macchiato . Of je kiest één van de andere smaken. De keuze is ruim en er zit zeker altijd wat voor jou tussen.

Reageren is niet mogelijk.