Inbraak kan iedereen overkomen, bescherm je spullen!

Inbraak kan iedereen overkomen, bescherm je spullen!

Stel je voor, je ligt rustig in bed en opeens slaat de mistgenerator aan. Er is ingebroken. Je denkt nooit dat het jou zal overkomen, maar het kan zomaar gebeuren. Kun je daar eigenlijk überhaupt wel op voorbereid zijn? Ja, zeker weten. En het is makkelijker dan je denkt.

Maak je niet te veel zorgen

Je kunt je nu natuurlijk heel druk maken over de mogelijkheid van een inbraak, maar dat is nergens voor nodig. De kans is niet ineens groter geworden nu dat je dit gelezen hebt, dus je kan net zo rustig slapen als voorheen. Woon je überhaupt wel in een buurt met groot risico? Wat iedereen natuurlijk wel kan doen is nadenken over de manieren waarop je inbraak zou kunnen voorkomen. Je kunt makkelijk van alles opzoeken op het internet, er zijn zat mogelijkheden om je huis te beveiligen. We kennen natuurlijk allemaal wel het beroemde ‘lichtje aan als je de deur uitgaat’, zo weten inbrekers niet zo gauw dat je van huis weg bent. Maar ‘s nachts is dat een ander verhaal.

Je huis beveiligen

Het wordt al makkelijker om een beveiligingssysteem aan te schaffen. Er zijn zat keuzes tegenwoordig, en het kan nooit kwaad. Wat baat niet dat schaadt niet. Maar dan moet je wel net weten wat voor soort beveiliging bij jouw huis past. Want als je veel waardevolle spullen in huis hebt, wil je niet dat dit allemaal al weg is wanneer de politie komt opdagen. Als je alleen een alarmsysteem hebt kan dit gebeuren. Er zijn daarom ook nog meer mogelijkheden. Een zo’n mogelijkheid is bijvoorbeeld een mistmachine, op deze manier hebben de inbrekers vrijwel geen kans om jouw waardevolle spullen mee te nemen en kun jij rustig slapen, wetend dat je huis goed beveiligd is.
Mistgenerator

Goedkopere alternatieven

De techniek van tegenwoordig is hartstikke handig allemaal, maar vaak ook hartstikke duur. Als je echt bang bent voor een inbraak, maar je kunt al die dure snufjes niet betalen, dan zijn er ook nog andere alternatieven. Je kunt natuurlijk een dubbel slot nemen die je ‘s nachts dicht doet. Bij vrees voor het kattenluikje vervang je deze voor een nieuwe die ook op slot kan. Want sloten zijn al vrij effectief, je moet ze alleen niet vergeten te gebruiken. En als je nou echt heel dapper bent verstop je toch lekker een koekenpan onder je bed? Maar schiet vooral niet in de paniek en doe de deur goed op slot.

Reageren is niet mogelijk.