Privé leasen is voor iedereen een uitkomst

Privé leasen is voor iedereen een uitkomst

Privé leasen, wat is dat eigenlijk? Met privé leasen rij je een gloednieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Deze auto huur je niet, deze auto lease je. Dus voor de looptijd van je contract is deze auto van jou. Jij moet er dan ook goed voor zorgen door ‘m op tijd brandstof te geven en eens in de zoveel tijd door de wasstraat te halen. Maar de rest van de kosten vallen onder het privé leasen. Dus ook onderhoud, verzekeringen, wegenbelasting, schadeherstel, vervangend vervoer, noem maar op. Aan privé leasen zijn dus erg veel voordelen verbonden.

Heeft privé leasen dan helemaal geen nadelen?

Natuurlijk heeft privé leasen ook nadelen. Die zijn te verwaarlozen als je ze afzet tegen de voordelen, maar ze moeten wel even benoemd worden. Wanneer je een privé-lease-contract afsluit, word je financiële doopceel gelicht. Dat wil zeggen dat je helemaal wordt doorgelicht op het gebied van financiën. Je krijgt bij het afsluiten van een contract ook een BKR-registratie. Dit is over het algemeen geen enkel probleem, tot je bijvoorbeeld een hypotheek wilt afsluiten. Dan kan het zomaar zijn dat de BKR-registratie in de weg staat. Na afloop van het contract wordt deze BKR-registratie weer opgeheven.

Met privé leasen moet je zelf voor een parkeerplaats zorgen

Privé leasen is dus zo goed als all-inclusive. Maar je moet toch echt zelf een parkeerplaats regelen. Dat kan in de grote steden nog wel een puntje van aandacht zijn. In sommige steden geldt een wachttijd van enkele jaren (!) voor je in aanmerking komt voor een parkeervergunning. Hou hier dus rekening mee voor je een contract afsluit! Natuurlijk is een parkeerplaats in de meeste steden en dorpen geen onderwerp, hier zijn parkeerplaatsen ruim voldoende aanwezig.
Privé leasen

Met privé leasen kies je zelf je auto

Het allerleukste van privé leasen is dat je zelf je auto kunt uitkiezen. Je hebt de keuze uit maar liefst 7 modellen, allemaal in de meest uitgebreide uitvoering. Je kiest dus je merk auto en ook de kleur! Nog een voordeel van privé lease is dat niemand je verplicht een bepaald type te kiezen, dit gebeurt in veel bedrijven wel. Je rijdt dus écht in de auto waar jij in wilt rijden. En dat ook nog eens zonder bijtelling. Sterker nog, je hoeft geen kilometerregistratie bij te houden. Een keer per jaar de kilometerstand doorgeven is genoeg. Aan de hand hiervan wordt berekend of moet bijbetalen of terug krijgt.

Reageren is niet mogelijk.